Resepi Jagung Susu Mabeleslicious
Jagung Susu
Jagung Susu Mabeleslicious
Bahan-bahan:
Jagung - Kalau nak sedap guna jagung fresh ambil isi sahaja
Susu cair - cap apa pon boleh
Susu pekat - ikut sedap mulut nak manis mana
Butter
Cara-cara:
1. Ambil isi jagung masukkan ke dalam periuk. Kuantiti terpulang nak buat banyak mana. Sis buat 2 batang je..
2. Tuangkan susu cair smpai sama paras dengan jagung.
3. Masak hingga pekat.
4. Tambah sedikit susu pekat. Ikut citarasa masing-masing nak manis mana. Sis letak 3 sudu besar untuk 2 batang jagung tu.
5. Lastly, tambah sedikit butter untuk dapatkan lebih rasa lemak manis masin tu. Sis letak 1 sudu kecil sahaja.
6. Make sure makan masa panas-panas. Baru la sedappp....
#aiaifoodies
Comments
Post a Comment