Resepi Jagung Susu Mabeleslicious

Jagung Susu


Jagung Susu Mabeleslicious 

Bahan-bahan:

Jagung - Kalau nak sedap guna jagung fresh ambil isi sahaja
Susu cair - cap apa pon boleh
Susu pekat - ikut sedap mulut nak manis mana
Butter

Cara-cara:

1. Ambil isi jagung masukkan ke dalam periuk. Kuantiti terpulang nak buat banyak mana. Sis buat 2 batang je..

2. Tuangkan susu cair smpai sama paras dengan jagung.

3. Masak hingga pekat.

4. Tambah sedikit susu pekat. Ikut citarasa masing-masing nak manis mana. Sis letak 3 sudu besar untuk 2 batang jagung tu.

5. Lastly, tambah sedikit butter untuk dapatkan lebih rasa lemak manis masin tu. Sis letak 1 sudu kecil sahaja.

6. Make sure makan masa panas-panas. Baru la sedappp....


#aiaifoodies




Comments

Popular posts from this blog

TART JELITA