Jagung Susu Jagung Susu Mabeleslicious Bahan-bahan: Jagung - Kalau nak sedap guna jagung fresh ambil isi sahaja Susu cair - cap apa pon boleh Susu pekat - ikut sedap mulut nak manis mana Butter Cara-cara: 1. Ambil isi jagung masukkan ke dalam periuk. Kuantiti terpulang nak buat banyak mana. Sis buat 2 batang je.. 2. Tuangkan susu cair smpai sama paras dengan jagung. 3. Masak hingga pekat. 4. Tambah sedikit susu pekat. Ikut citarasa masing-masing nak manis mana. Sis letak 3 sudu besar untuk 2 batang jagung tu. 5. Lastly, tambah sedikit butter untuk dapatkan lebih rasa lemak manis masin tu. Sis letak 1 sudu kecil sahaja. 6. Make sure makan masa panas-panas. Baru la sedappp.... #aiaifoodies
Terlalu Jelita untuk dimakan.. Dapat sample untuk tester.. Sayang rasanya untuk dimakan. Terlalu jelita untuk dimasuk dalam mulut. Tapi bila masuk je dalam mulut, rasa mencair je kuih tu dalam mulut.. #sedapsangat Kalau sape2 yang berminat boleh usha dekat ig @linaliciousdessert Sangat sesuai untuk door gift, hantaran, hadiah dan macam2 lagi... #aiaifoodies
Comments
Post a Comment